Dubbelportretten

Verdiep je in een ander en krijg een portret van jezelf! Onze verhalenvertellers maken graag persoonlijk kennis met je. Samen een kop koffie leuten, een museumbezoek of een flink eind hardlopen…

Geen toevallige ontmoeting, maar een bewuste match. Bekijk de portretten van de eerste gelukkige matches en ontdek de overeenkomsten en verschillen.
Of geef je zelf op voor een bijzondere ontmoeting.

Francisca en Nynke Francisca en Nynke

Zoeken naar roots

Francisca en Nynke

Nynke is een dame die gekenmerkt wordt door een ongebreidelde nieuwsgierigheid, ze is enthousiast en optimistisch ingesteld. Ze kwam naar Rotterdam voor een baan. Doordeweeks houdt ze zich bezig met de ontwikkeling van de stad. Daarnaast is ze op zoek naar haar eigen familiegeschiedenis en wortels in deze stad.

Francisca is een krachtige tante die de stad op haar duimpje kent. Ze is geboren in Katendrecht, maar groeide op in de provincie. Ondanks de nodige tegenslag in haar leven is Francisca goedlachs en vol levenslust. Als kind verlangde ze terug naar haar stad, Rotterdam – een gevoel van ergens thuis horen.

Nynke glipte met Francisca het stadhuis binnen om te lunchen op de bovenste verdieping. Zo raakten ze samen verstrikt in een onverwacht avontuur – van het kastje naar de muur. Na afloop van een indrukwekkende dag typte Nynke een brief aan Francisca en maakte Francisca op haar beurt een gedicht over hun lotgevallen..

-

Nynke aan Francisca

Francisca aan Nynke

Op 29 maart 2015 is Francisca plots overleden. Wij herinneren deze bijzondere ontmoeting en haar krachtige persoonlijkheid.