Verhalenateliers

Achter ieder mens schuilt een rijkdom aan verhalen.
In pop-up Verhalenateliers op verschillende plekken in de stad gaan we met uiteenlopende groepen Rotterdammers op zoek naar de subjectieve betekenis van ‘geluk’.

Een omvangrijk begrip gekoppeld aan heel persoonlijke momenten en ervaringen, kleine gebruiken en opmerkelijke details.

Verhalenatelier 7

Geluk op kleine schaal

Verhalenatelier 7

De stad: een plek waar heel veel verschillende mensen samenleven, elkaar vinden of juist ontlopen. Architecten strijden met elkaar om het hoogste en meest indrukwekkende gebouw uit de grond te stampen. Sneller, beter, hoger… De kraanmachinist heeft als één van de weinigen nog overzicht op de stad.

Daar beneden, tussen de gebouwen, op de straten en de pleinen, komen planning en toeval samen. Er onstaan nieuwe ruimtes en perspectieven. De miniatuurmensen die er zitten, staan en lopen, geven betekenis aan de stad. Ze gebruiken de stad op hun eigen spontane manier.

In onze zoektocht naar de geheimen en gelukzaligheden die de stad verbergt, bezochten we dit zevende verhalenatelier Miniworld Rotterdam. Met een perfect overzicht op de Rotterdamse havens, industrie, wolkenkrabbers en stadsparken kwamen verhalen over bijzondere plekken in de stad naar boven. Van een bijzondere ontmoeting in de OQbar tot een ode aan de Maastunnel of de geheime glimlach van Erasmus aan de voet van de Laurenskerk…